7 Mart 2016 Pazartesi

KENEVİRLİ KURABİYE



MALZEMELER
125 GR MARGARİN 
125 GR TEREYAĞ
2 YUMURTA( BİRİNİN SARISI ÜSTÜNE)
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
2 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ 
2 YEMEK KAŞIĞI ÇÖREK OTU
2 YEMEK KAŞIĞI SUSAM 
3 YEMEK KAŞIĞI KAVRULMUŞ KENEVİR
1 TATLI KAŞIĞI TUZ 
KABARTMA TOZU 
ALDIĞI KADAR UN

YAPILIŞI
UN VE KABARTMA TOZU HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRALIM
EN SON UN VE KABARTMA TOZUNU DA KARIŞTIRIP BİRAZ SERT BİR HAMUR YAPALIM
UZUN UZUN YUVARLAYIP BAKLAVA DİLİMİ ŞEKLİNDE KESELİM ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP 180 DERECEDE PİŞİRELİM
AFİYET OLSUN...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder